Bílovec: Léto v Bílovci – investiční akce v plném proudu

Anonymní úterý, června 30, 2015

Léto v Bílovci je ve znamení rozmanitých investičních staveb. Změny se týkají školních hřišť, zámku, mostu i sídliště.
V úterý 30. června byla v Bílovci ukončena výstavba sportovního hřiště u Základní školy Komenského. Díky částce 4,6 milionu korun, kde  85 procent představovala dotace z ROP Moravskoslezsko, zde vznikla tři nová hřiště na míčové sporty i atletiku, která může využívat i veřejnost. „Nejde o jedinou akci spojenou se vzdělávacím zařízením. U Základní školy Wolkerovy bylo zrekonstruováno stávající venkovní asfaltové hřiště a vybudováno zázemí pro atletiku," upřesňuje místostarostka Sylva Kováčiková s tím, že hřiště bylo v rámci rekonstrukce v hodnotě 3,8 milionu korun vybaveno i novými bezpečnostními prvky. A dodává, že rozhodně nejde o jediné dvě investiční akce, jimiž žije letní Bílovec. K těm už odstartovaným patří například rekonstrukce fasády zámku v hodnotě 860 tisíc korun a jeho nádvoří, kde náklady dosáhnou částky zhruba 7,6 milionu korun. „Obě akce jsou vedeny tak, aby neohrozily provoz zámku a o prázdninách nebránily návštěvníkům prohlédnout si tuto impozantní stavbu, která má co nabídnout," zdůrazňuje místostarostka a obrací pozornost na zahájenou obnovu kaple sv. Martina v Nových Dvorech, kde je v první etapě realizováno odvodnění pozemku. „Na této akci s námi spolupracuje i partnerské město Bad Neustadt, které na obnovu kaple přispívá částkou 4 tisíce eur. Předpokládáme, že další investiční prostředky bychom mohli získat i z Fondu česko-německé budoucnosti."
V červenci Bílovec čeká rekonstrukce mostu v ulici U Splavu. „Most je ve velmi špatném technickém stavu. Jeho rekonstrukce je nezbytná už proto, že je důležitou komunikací spojující poměrně rozsáhlou lokalitu rodinných domů za řekou s okolím," přibližuje další z významných investičních akcí starosta Pavel Mrva s tím, že město v případě této rekonstrukce počítá s náklady ve výši 2,6 milionu korun.
Zároveň Bílovec v červenci vstoupí do deváté etapy regenerace panelových sídlišť, jejíž hodnota by měla dosáhnout výše 5,2 milionu korun včetně DPH. Dotace z Ministerstva pro místní rozvoj přitom představuje částku 3,6 milionu korun. „V této akci jde především o zvýšení komfortu bydlení a přizpůsobení lokality potřebám dneška," přibližuje starosta akci, která se týká městské části Radotín, a kde mimo jiné půjde o propojení dolní a horní oblasti Radotína a vybudování nových parkovacích míst. „Další investice ve výši 4,3 milionu korun budou směřovat do Bravinného, kde bude rekonstruován kulturní dům a vybudováno dětské hřiště. A v centru samotného Bílovce v srpnu vyvrcholí přestavba bývalé měšťanské školy na knihovnu a centrum pro seniory. Díky investici v hodnotě přesahující 18 milionů korun Bílovec získá důstojné místo pro vzdělávání i příjemné zázemí pro aktivity našich seniorů," uzavírá starosta.

Share this :

Previous
Next Post »
0 Komentar

Penulisan markup di komentar
  • Silakan tinggalkan komentar sesuai topik. Komentar yang menyertakan link aktif, iklan, atau sejenisnya akan dihapus.
  • Untuk menyisipkan kode gunakan <i rel="code"> kode yang akan disisipkan </i>
  • Untuk menyisipkan kode panjang gunakan <i rel="pre"> kode yang akan disisipkan </i>
  • Untuk menyisipkan quote gunakan <i rel="quote"> catatan anda </i>
  • Untuk menyisipkan gambar gunakan <i rel="image"> URL gambar </i>
  • Untuk menyisipkan video gunakan [iframe] URL embed video [/iframe]
  • Kemudian parse kode tersebut pada kotak di bawah ini
  • © 2015 Simple SEO ✔